למצרכים:
4 תפוחים חצויים לשניים ללא ליבה
חבילת בצק עלים
לסירופ:
100 גרם סוכר
250 גרם מים
5 שקיות סוכר וניל מיה
מיץ מלימון אחד
מקל קינמון
למלית:
120 גרם שוקולד צ'יפס מריר אמיתי מיה
100 סמ"ק שמנת מתוקה
לציפוי:
1 ביצה טרופה
50 ג' שקדים פרוסים מיה
אופן הכנה:
- לשים במחבת את כל המצרכים של הסירופ, להביא לרתיחה ולבשל על הסמכה.
- להוסיף פנימה את התפוחים ולבשל אותם 5-7 דקות מכל צד עד שיתרככו מעט. הם צריכים לשמור על צורתם.
- להוציא אותם מהסירופ ולהניח אותם על נייר סופג. לצנן היטב.
- להמיס במיקרו את המלית ולערבב עד איחוד לקבלת קרם חלק ומבריק. לצנן במקרר 3 שעות.
- להניח את הבצק עלים על נייר אפיה, התוך תבנית אפיה ולשים את חצאי התפוחים.
- למלא כל חצי תפוח בכפית מקרם השוקולד ולהניח אותם הפוכים על הבצק, כשהמלית כלפי מטה.
- לחתוך את הבצק בצורת תפוחים במרחק של 2.5 ס"מ מהתפוח ולמרוח את השוליים בביצה טרופה. לתקוע בראש כל תפוח חתיכת מקל קינמון.
- לפזר שקדים פרוסים.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 25 ד'.
רצוי לאכול את המנה כשהיא חמימה.
סרטון להכנת המתכון: