אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
ריבועי פובידל

ריבועי פובידל

13 באפריל 2019 13:07

כשהייתי ילדה (לפני כך וכך שנים) תמיד הייתה בארון המטבח אצל הוריי צנצנת ריבה שחורה. הצבע גרם לי לרתיעה, הריח קצת יותר. כשבגרתי, הבנתי מה יש בריבה, למדתי לאהוב את צבעה ויותר מזה את טעמה. היום, כשקיבלתי במתנה לכבוד החג חבילת שזיפים מיובשים ללא חרצנים, כאלה שהכי כיפים להכנה, חזרתי כמה עשרות שנים אחורה ורקחתי ריבה ומאפה של פעם.

למצרכים:

לריבה:

500 גרם שזיפים מיובשים ללא חרצנים (‘מיה’)

3 כפות סוכר

מים

לבצק:

200 גרם סוכר

400 גרם חמאה

2 ביצים

600 גרם קמח

1 כפית תמצית ווניל איכותית

להכנת הריבה:

תראו איזה פטנט הבאתי לכם! הכנת ריבה ב- 10 דקות!

בכלי חימום של מיקרוגל, לשים את השזיפים ולכסות במים. המים צריכים להיות בגובה של 2 ס”מ מעל השזיפים. להפעיל את המיקרוגל על על העוצמה הגבוהה ביותר למשך 10 ד’.

אחרי 10 ד’ להוסיף את הסוכר ולערבב. לסנן את הנוזלים אך לא לזרוק אותם. הם ישמשו לדילול הריבה. לרסק את השזיפים במעבד מזון בפולסים. אם היא סמיכה מדי, יש לדלל אותה עם הנוזל שהשארנו בצד. לצנן היטב.

להכנה הריבועים:

במיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, הסוכר, הביצים והווניל ולעבד עד קבלת עיסה קרמית. להוסיף את הקמח ולעבד עד קבלת בצק.

לחלק את הבצק לרבע ועוד שלושה רבעים. את הרבע לשים במקפיא. בינתיים לקחת תבנית עם נייר אפיה (20X35 ס”מ – מלבנית) ולרדד בפנים בידיים את הבצק. לכסות את כל תחתית התבנית, להשתדל בגובה אחיד.

למרוח מעל בנדיבות רבה את הריבה. להוציא את הבצק מהמקפיא ולגרד אותו על פומפיה גסה. לפזר מעל הריבה.

לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב.

לקרר היטב ולחתוך לריבועים.

***** ניתן להחליף את הריבה בריבת תות שדה, שוקולד למריחה, ממרח חלבה בעצם….כל מה שאוהבים ויכול להיכנס לתנור לאפייה.

ב ה צ ל ח ה

פורסם ב: אינדקס מתכונים, מאפים, עוגות ועוגיות תגיות: בצק פריך, מאפה, מיה, נוסטלגיה, פובידל, פירורים, ריבה, שזיפים, שזיפים מיובשים, של פעם
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס