למצרכים:
500 גרם חמאה
500 גרם גבינה 9%
60 גרם שמן זית
200 גרם שמנת מתוקה
30 גרם מלח
2 כפיות סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
1 ק"ג קמח
מעל:
200 גרם שומשום
להכנה:
במיקסר עם וו גיטרה ללוש את כל המצרכים (פרט לשומשום) עד שיתאחדו. (אני אוהבת ללוש קודם את הרטובים ובסוף להוסיף את היבשים). לשים במקרר לשעה.
לחלק את הבצק לשישה כדורים בגודל שווה.
להניח נייר אפייה על משטח עבודה ובעזרת מערוך לרדד את הבצק על הנייר אפיה. לרדד את הבצק עד שיהיה בעובי של 2-3 מ"מ.
לפזר מעל שומשום בנדיבות ובעזרת המערוך לרדד ולהדביק אותו לבצק. חשוב לשים לב שעובי הבצק צריך להיות אחיד.
לשים את הנייר אפייה עם הבצק בתוך תבנית אפייה ולחתוך מעוניים.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות או עד שיזהיבו.