מצרכים:
12 עגבניות (4 חתוכות לקוביות, 8 מגורדות על פומפייה)
6 שיני שום כתושות
1/2 ק"ג במיה טריה נקיה (לנקות בצורת חרוט את הגבעול העליון)
מלח
1 כף סוכר
3 כפות שמן זית
3 כוסות מים רותחים
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 כיכר חלה ישנה (לחתוך את הקרום הקשה ולהשרות את החלק הלבן בקערה עם מים ל-10 דקות)
2 ביצים
מלח
פלפל
1 כפית בהרט
להכנה:
1. לסחוט היטב את הלחם בין 2 הידיים משאריות המים. להניח בקערה. להוסיף את הבשר, הביצים והתבלינים. ללוש היטב ולהניח במקרר מכוסה לחצי שעה.
2. בינתיים, לקחת סיר גדול ושטוח, לשים שמן זית, לחמם את השמן, להוסיף את השום ולטגן מעט ולהוסיף את העגבניות המגורדות ואת קוביות העגבניות. לטגן יחד תוך כדי ערבוב כמה דקות. להוסיף את המים הרותחים ואת המלח (בערך כף או לפי הטעם) והסוכר. לבשל יחד עד רתיחה ולהנמיך את האש ולבשל עוד 10 דקות.
3. להוסיף את הבמיה לתוך הרוטב ולבשל חצי שעה. ליצור קציצות מהעיסה ולהוסיף אותן לסיר. לבשל הכל יחד עוד חצי שעה. להכין אורז לבן ויש לכם ארוחה טעימה ומושלמת!