מצרכים:
1 חבילת אספרגוס לבן
3 שיני שום קצוצות דק
1 שמנת מתוקה לבישול 15% (מעדיפה עם אחוזי שומן פחותים כי אז המנה פחות כבדה) 250 סמ”ק – חבילה קטנה
3 כפות שמן זית
אגוז מוסקט (בערך 1/3 כפית)
מלח
פלפל שחור גרוס
גבינת פרמזן מגורדת
להכנה:
1. לבשל פסטה (הכי כיף לאכול את הרחבה – הפטוצ’יני) לפי הוראות היצרן. לפני הסינון לשמור חצי מצקת מהמים בכוס בצד.
2. לקלף בעזרת קולפן את האספרגוס. לחתוך את הראשים ולחלוט במים רותחים 8 דקות. אחרי החליטה להעביר למי קרח.
3. במחבת עמוקה לשים שמן זית, להוסיף את השום ולערבב. לשים לב לא לטגן יתר על המידה שהשום לא יישרף. להוסיף את האספרגוס לטיגון קל יחד
4. להוסיף את השמנת המתוקה ועוד 1/2 מצקת ממי בישול הפסטה. להוסיף את האגוז מוסקט, 1 כפית מלח ו 1/2 כפית פלפל שחור גרוס. לערבב הכל יחד בעדינות – להיזהר לא למעוך את האספרגוס. לבשל כ- 5 דקות על אש קטנה עד שיסמיך מעט
5. להוסיף את הפסטה ישירות למחבת ולערבב. אני לא שוטפת את הפסטה אלא מעבירה אותה ישירות לרוטב – הכי טעים והכי מומלץ!
6. לערבב הכל יחד, להעביר לצלחות ולפזר גבינת פרמזן מגורדת. בתאבון!