מצרכים:
עוף שלם ללא עצמות (לבקש מהקצב להוציא את העצמות מהעוף)
מלח
פלפל שחור גרוס
חוט לקשירת העוף
4 כפות שמן זית
למילוי:
3/4 כוס אורז חצי מבושל (לבשל אורז עם הרבה מים ולסנן)
4 כפות שמן זית
3 כפות צנוברים קלויים (לקלות על מחבת יבשה עד שישחימו – ללא שמן)
2 כפות חמוציות
1 כפית בהרט
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
לירקות שורש:
3 גזרים
1 קולורבי
2 שומר
1 בצל גדול
2 פלפלים צבעוניים (או פלפלים ננסיים 6 יח’)
1 בטטה גדולה
6 שיני שום (רצוי שום ירוק טרי) לא מקולפות
2 ענפי טרגון שלמים
לרוטב:
1/2 כוס סילאן
3 כפות רוטב סויה
2 כוסות יין תירוש
להכנה:
1. לערבב את כל חומרי המילוי.
2. למלא את העוף ולקשור אותו שהמילוי לא יוכל לצאת מהעוף.
3. בסיר גדול שמתאים לתנור, לשים 4 כפות שמן זית, להכניס פנימה את העוף ולטגן אותו עד הזהבה. לתבל במלח ופלפל. להפוך את העוף לצידו השני ולטגן שוב עד הזהבה. לפזר מסביב לעוף את מגוון הירקות (למעט הטרגון) ולהמשיך לטגן הכל יחד עוד 10 דקות תוך כדי ניעור הסיר מדי פעם.
4. בקערה קטנה לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך על העוף והירקות. לבשל יחד עוד 5 דקות תוך כדי ניעור הסיר, להוסיף מעל את ענפי הטרגון.
5. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות את העוף שעה (לא מכוסה).
6. אחרי שעה להוציא את העוף מהתנור, להרטיב אותו טוב טוב עם המיצים, לכסות אותו בנייר כסף היטב ולהכניס חזרה לתנור עם חום של 100 מעלות ל-3 שעות.