למצרכים:
לעוגה:
1 כוס חלב
4 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר
1.5 (פחות 3 כפות) כוסות סוכר.
200 גרם חמאה
5 חלמונים
1 כף ברנדי/תמצית רום
1 כוס קמח תופח
לקרם:
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
- להמיס בסיר קטן על הגז חלב + קקאו + 200 ג' שוקולד מריר + 1.5 כוסות סוכר (פחות 3 כפות שנשמור בצד).
- אחרי שהכל נמס להוסיף לסיר חמאה, חלמונים, ברנדי/תמצית רום, להוסיף לבלילה 1 כוס קמח תופח.
- להקציף את החלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף יציב. לאחד את 2 הבלילות בתנועות קיפול.
- לאפות את העוגה בחום של 180 מעלות כחצי שעה – 40 דקות או עד שהיא מוכנה.
- אחרי שהעוגה מוכנה, להכין גאנאש (1 שמנת מתוקה + 200 גרם שוקולד מריר להמיס במיקרו ולערבב שלא יהיו גושים) לשפוך על העוגה ולטרוףףףףף.
המרה לפרווה:
על מנת להכין את העוגה פרווה – יש להחליף את החמאה במחמאה, את החלב במים ואת השמנת לשמנת צמחית.
בואו איתי, למטבח שלי ונכין ביחד את העוגה האלוהית, ואל תשכחו להירשם כמנויים בערוץ היוטיוב שלי: