למצרכים:
4 נתחים של דג סלמון (פילה)
לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מים
3 כפות גדושות סוכר חום
3 כפות דבש
3 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורדת
2 כפות מיץ לימון
1 כף גדושה קורנפלור + 2 כפות מים
להכנה:
1. בסיר קטן להרתיח את כל חומרי הרוטב למעט הקורנפלור.
2. לערבב את המים עם הקורנפלור עד שאין גושים והקורנפלור נמס לחלוטין.
3. לשפוך לתוך הסיר עם הרוטב ולערבב תוך כדי בישול של עוד 2 דקות.
4. לשמן קלות תבנית בשמן זית, להניח את הדגים כשצד העור כלפי מטה, לצקת מעל את הרוטב. להשאיר רוטב בצד, אותו נשים מעל הדג במהלך הכנתו בתנור.
5. לחמם תנור לחום של 200 מעלות ולאפות את הדג למשך 17-20 דקות. לבדוק בטווח הזמנים הללו שהדג מוכן (שונה מתנור לתנור) חשוב לשים לב לא לאפות את הדג יתר על המידה כדי שלא יתייבש. נטייתו של הסלמון להתייבש ולכן עניין זה כל כך חשוב בזמן ההכנה.
6. להניח על צלחת הגשה, לפזר מעל בצל ירוק ולמי שאוהב גם שומשום. מנה נפלאה ויפה במיוחד!