את המרק הבא, מרק פול אוכלים חמוץ ובדר”כ קר. המרק מאוד מרענן ליד מאכלים כבדים כמו חמין, ממולאים או סיפריטו (בשר עם תפוחי אדמה) והוא למעשה מחליף את סלט הירקות שאוכלים ליד.
למצרכים:
500 גרפ פול ירוק טרי שטוף וחתוך לאורך של 2 ס”מ כל חתיכה.
10 שיני שום
2 רסק עגבניות קטן
שמן לטיגון-אידוי
פפריקה אדומה מתוקה
1 לימון סחוט או חצי כף מלח לימון (אני שמה מלח לימון)
אבקת מרק
מלח
להכנה:
לטגן – לאדות את הפול בכ-3 כפות שמן עד שהוא מתרכך מעט.
להוסיף מים (2-3 ליטר לפי בחירה), להוסיף את רסק העגבניות, פפריקה ולבשל עד רתיחה. להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה. להוסיף 2 כפות אבקת מרק ומלח. להמשיך לבשל עוד רבע שעה. לכתוש את שיני השום ולהוסיף לסיר, גם את הלימון/מלח לימון. לבשל עוד כרבע שעה ויש לכם מרק אדום חמוץ וטעים!
אפשר להוסיף אורז לבן לקערת המרק. אני אוהבת בלי.