1.5 כוסות חיטה שטופה (שהושרתה במים שעתיים-שלוש)
5-6 כנפיים של עוף או חתיכות בשר בקר (בדר"כ עם עוף)
ציר עוף (של קנור) – סבתא אסתר עושה עם אבקת מרק
1/3 כוס שמן
מלח
להכנה:
להרתיח את החיטה שעה בערך, לבדוק כל הזמן שיש מים בסיר (אסתר אומרת שהחיטה "שותה" את כל המים). להוסיף את חתיכות העוף/בשר ו1/3 כוס שמן. לבשל אחרי רתיחה שעה וחצי. להוסיף ציר עוף או אבקת מרק, מלח ואם אין מספיק מים להוסיף. לבשל עוד חצי שעה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות ללילה (או 5 שעות בבוקר-כמוני).
חשוב מאוד להשגיח שיש מים אחרת נקבל מרקם דייסה ולא מרק..