אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
מאפה פלפלים ופסטו חגיגי וקליל

מאפה פלפלים ופסטו חגיגי וקליל

13 באפריל 2019 16:08

למצרכים:

1 חב’ בצק עלים עם חמאה

1 ביצה טרופה

פלפלים קטנטנים מסוג טינקרבל ציבעוניים

1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת  – משק יעקבס מומלץ

לפסטו:

חבילת בזיליקום גדולה (כמו זו שקונים בשוק. אם קונים בסופר באריזת פלסטיק אז 3 חבילות) שטופה. קוטפים את העלים מהגבעולים. את הפסטו מכינים רק מהעלים.

10 שיני שום

1 ספל גדול של גבינת פרמזן מגורדת (לא לדחוס את הגבינה בכוס)

5 כפות צנוברים

1/2 ספל (כמו של הפרמזן) שמן זית

כ- 2/3 כפית מלח (לפי הטעם תלוי במליחות הגבינה)

1 כפית פלפל שחור

2 כפות מיץ לימון

לגבינות:

150 גר’ גבינת פיקורינו מגורדת

קוביית גבינה בולגרית

להכנה:

1. לפתוח על משטח ישר את הבצק עלים.

2. לחתוך 4 רצועות ברוחב של 3 ס”מ. עם שאר הבצק מכינים את המאפה.

3. למרוח את קצוות הבצק בביצה טרופה ולהדביק את הרצועות מסביב לבצק. תקבלו אמבטיה ריקה. (לפי הדוגמא בתמונה)

14614500_10208815305394769_404665434_o

4. להכנת הפסטו:

לשים את כל הצרכים במג’ימיקס ולהפעיל עד שמרקמו נהיה כמשחה. אם הפסטו סמיך מידי וגרגירי להוסיף עוד שמן זית ולהפעיל שוב את המג’ימיקס.

למרוח את פנים האמבטיה בנדיבות בפסטו. את השארית לשים בקופסא ולכסות בשמן זית.

5. לפזר מעל הפסטו גבינה בולגרית וגבינת פיקורינו מגורדת.

6. לשים מעל פלפלים צבעוניים קטנטנים.

7. למרוח את שולי הבצק בביצה טרופה ולפזר עליהם גבינת פרמזן מגורדת.

8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהמאפה זהוב.

זה פשוט מושלםםםםם!!!!

14433003_10208731561901234_3752679367230556504_n

פורסם ב: אינדקס מתכונים, ארוחת ערב, חגים, מאפים, מנות גאוניות!, מנות עיקריות תגיות: אוכל שבא מהלב, אלונה זוהר, בצק עלים, חמאה, כשאוכל ואהבה נפגשים, מאפה, מהיר, משק יעקבס, מתכון, פיקורינו, פסטו, פסטיבל התמר, פרמזן, קל
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס