למצרכים:
2 חצילים שטופים חתוכים לקוביות גדולות ועבות
1 בצל חתוך לקוביות
1/2 שקית חומוס סנפרוסט או 1.5 כוסות חומוס מושרות ללילה
תבלינים (פירוט באופן ההכנה)
שמן לטיגון
להכנה:
לטגן את החצילים בשמן עמוק עד שיזהיבו. לסנן ולשים על נייר סופג.
בסיר לטגן את הבצל עד שיזהיב, להוסיף את החומוס, 2 כוסות ציר עוף (או 2 כוסות מים רותחים+1 כף אבקת מרק עוף מומסת במים) ולבשל עד ריכוך החומוס. אם במהלך הבישול חסר מים להוסיף מעט. התבשיל לא אמור להיות עם הרבה נוזלים. להוסיף חצי כפית כמון, 1 כף פפריקה, מלח, 1/2 כף אבקת מרק. לטעום ולבדוק תיבול. להוסיף את החצילים ולערבב תוך כדי ניעור הסיר בלבד רבע שעה.