לבצק:
1 ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
120 סמ”ק שמן זית
700 מ”ל מים פושרים
למילוי בשר:
500 גרם בשר בקר/כבש טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 עגבנייה בשלה קצוצה דק
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף נענע יבשה
למילוי יוגורט:
1 גביע יוגורט
1 ביצה
1/2 כפית מלח
1 כף נענע יבשה
להכנה:
לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה וללוש את הבצק 5 דקות. לכסות את קערת המיקסר ולהתפיח את הבצק עד שיכפיל את נפחו. (כשעה בערך).
ללוש את הבצק שוב ולחלק אותו לכדורים של 100 גרם כל כדור (כמו כדור טניס בערך).
לערבב את חומרי המילוי בשר ובקערה נפרדת (אם מעוניינים) את חומרי מילוי היוגורט.
לרדד כל כדור לבצק דק בעובי של כ-3 מילימטר ולמרוח מעל את הבשר בשכבה דקה – כמו משחה
את מילוי היוגורט שמים במרכז העיגול כשמסביבו מורחים בעזרת מברשת שמן זית.
לאפות על לבנת שמוט (אם יש) בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אם אין לבנת שמוט (כמו לי למשל ) לאפות בחלק התחתון של התנור על מנת שהתחתית של המאפה תאפה טוב ותהיה קריספית למשך 18 דקות בערך או עד ששולי המאפה זהובים.