פריכים ומאוד טעימים (יש בעיה אחת – אי אפשר להפסיק לאכול אחרי הראשון, השני ובדר”כ השלישי)
למצרכים:
1 ק”ג קמח עם שמרים (או 1 ק”ג קמח + 50 גרם שמרים)
2 חמאה/מחמאה רכה (400 גרם)
1 ספל מים חמימים
1/2 כוס שמן
1/4 כפית אבקת אפיה
2 כפות שטוחות מלח
1 ביצה לטבילה
שומשום לטבילה
להכנה:
1. במיקסר לעבד עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והשמן עד שיראו כמו פירורים והקמח ספג את השומן.
2. להוסיף את שאר החומרים ולעבד לבצק רך ונוח מאוד לעבודה. להתפיח (כשעה).
3. ללוש שוב ולהוציא את האוויר מהבצק. לחתוך חתיכות מהבצק ולגלגל לנחשים ארוכים.
4. לחתוך לרצועות קצרות ולסגור לכעכים (בייגלך עגולים).
5. לטבול כל כעכ בביצה ולאחר מכן בשומשום.
6. לסדר בתבנית עם מרחקים בין אחד לשני (הם מעט תופחים). להכין את הכל ורק אז לאפות. כי בזמן שמכינים את התבנית הבאה הראשונה מעט תופחת וכן הלאה.
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כעשרים דקות או עד שיזהיבו.