לקלתית: (מתאים לתבנית פאי קוטר 26)
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה
למלית:
2 ריקוטה מלוחה (500 גרם)
1 צנצנת קטנה של נוטלה + 2 כפות
לעיטור:
1 שמנת מתוקה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 כף נוטלה
להכנה:
1. לקלתית: לשים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והביצה ולעבד עד שאין גושים של חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד הכל יחד עד איחוד. לרדד את הקלתית בעזרת מערוך על משטח מקומח ולרפד איתה תבנית הפאי.
2. לערבב בקערה את הריקוטה עם הנוטלה. לערבב יחד עד איחוד מושלם (רצוי בעזרת מטרפה).
3. לשים את המלית בתות הקלתית ולאפות יחד בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות. לצנן היטב.
4. להכנת הציפוי/העיטור: לשים בקערת מיקסר עם וו הקצפה את השמנת+האינסטנט+כף הנוטלה ולעבד עד קבלת קצפת נוקשה. בעזרת צנתר ושק זילוף ליצור פרחים מסביב לטארט.
5. רצוי לקרר את הטארט שעתיים-שלוש לפני אכילתו.
אחרי שתטעמו….בטוח תבינו במה מדובר. עונג בכל ביס!