למצרכים:
6 חצילים קטנים חצויים
שמן זית
מלח גס
גליל גבינת סנט מור
אורגנו טרי
זיתי תסוס
לרוטב:
6 עגבניות קלופות קצוצות
1 בקבוק מחית עגבניות
1 כף שום כתוש
1 כף סילאן
שמן זית
מלח
להכנה:
1. לחמם תנור לחום של 200 מעלות. להניח את החצילים על תבנית עם נייר אפייה ולמרוח אותם בעזרת מברשת בזמן זית, לפזר מלח גס. לאפות בתנור עד שיזהיבו. 30-40 דקות.
2. במחבת גדולה לחמם 6 כפות שמן זית. להוסיף את השום ולערבב. להוסיף את העגבניות ולערבב. להוסיף את מחית העגבניות הקלה ולערבב שוב ולהביא לרתיחה. לבשל כעשר דקות על אש קטנה, להוסיף מלח וסילאן. לערבב ולבשל עוד 2-3 דק’ ואז להוריד מהגז.
2. להניח את החצילים בתבנית חסינת חום – פיירקס. לשפוך מעל את רוטב העגבניות – בנדיבות. מעל כל חציל לשים פרוסה של גבינת סנט מור, לפזר עלי אורגנו וזיתי תסוס.
4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
5. לפני ההגשה, לפזר עלי אורגנו טריים ואז להגיש.
6. המנה תלך נפלא עם פוקאצ’ה, או כל לחם/לחמניות טריות ורכות. מושלם!
ב ת י א ב ו ן !!!