למצרכים:
1 חב' עלי פילו
200 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
1 כוס סוכר
1 כף שטוחה קינמון
1 חב' חמאה מומסת (200 גרם) או תרסיס שמן בטעם חמאה
להכנה:
1. להפשיר את עלי הפילו לילה במקרר.
2. לערבב בקערה את האגוזים, סוכר וקינמון.
3. לפרוס עלה אחד של פילו ולמרוח עליו בעזרת מברשת או לרסס עם ספריי שמן. על העלה להניח עוד עלה, עליו לפזר בנדיבות סוכר עם אגוזים וקינמון.
4. לגלגל את העלה בצורה הדוקה. להניח בתבנית שעליה הנחנו מבעוד מועד נייר אפיה.
5. למרוח את הגלילה בחמאה מומסת או לרסס בתרסיס שמן וכך להמשיך עם שאר הגלילות.
6. לחתוך את הגלילות לפרוסות צמודות בעובי של 5 ס"מ.
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בטורבו למשך 20-30 דקות או עד שהגלילות מזהיבות.
קשה לתאר את הריח שאופף את הבית….