מצרכים:
1 ק”ג בשר פרוס לפרוסות (מס’ 5)
3 בצלים גדולים
1/2 כוס סוכר חום
4 כפות חמוציות
1 כפית קינמון
1 כף שטוחה של מלח
1.5 כפות אבקת מרק (לא חובה למי שלא מעוניין)
שמן לטיגון
להכנה:
1. בסיר גדול ושטוח לטגן את הבשר מכל הצדדים עד שיזהיב. להוציא מהסיר ולהניח בצד.
2. באותו הסיר (אם יש נוזלים לשפוך אותם) להוסיף 4 כפות שמן – לחמם, להוסיף את הבצל לטגן 3 דקות, לאחר מכן להוסיף את הסוכר, לטגן יחד עוד 3 דקות ולהוסיף כוס מים רותחים. לבשך יחד חצי שעה, עד שהבצל יתרכך וישנה צבעו לחום (לבשל על אש נמוכה).
3. להוסיף לסיר את החמוציות, הקינמון, המלח ואבקת המרק. לערבב. לבשל עוד 5 דקות. להוסיף עוד כוס מים רותחים. להוסיף לסיר את הבשר. לבשל יחד 40 דקות
עם סיר חצי מכוסה. הטעם והריח משגעים… הולך נפלא עם אורז לבן, קוסקוס, פירה בעצם עם כל דבר