אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
חמין – טשולנט

חמין – טשולנט

9 בינואר 2014 7:35

המצרכים (לחמישה סועדים רעבים):

1 כוס שעועית לבנה שהושרתה לילה

1 כוס חומוס שהושרה לילה

בשר לחמין (לבקש מהקצב)

עצם עם מח (לא חובה)

2 חתיכות של גידים (חובה גם לטעם וגם למרקם של החמין)

קמח

סולת

מעט שומן (לקיגלים)

תבלינים (אפרט בהמשך)

תפוחי אדמה (לפי כמות שרוצים)

ביצים (לפי כמות שרוצים)

3 בצלים קצוצים

2 כוסות אורז שטוף

אבקת מרק עוף

סילאן

שקית קוקי

להכנה:

1. להרתיח את הבשר במים ולשטוף אותו.

2. לטגן 2 בצלים קצוצים בצל עד הזהבה, להוסיף את קוביות הבשר, הגידים, כף וחצי פפריקה מתוקה, 1/2 כף פלפל שחור, 1.5 ליטר מים ולבשל חצי שעה.

3. להוסיף לסיר שעועית, חומוס ו- 2 כפות אבקת מרק עוף ולבשל הכל יחד עוד חצי שעה.

4. בינתיים, לטגן בצל קצוץ עד הזהבה. לקחת 2-3 חתיכות שומן כבש ולטחון במג'ימיקס. לשים בקערה 1.5 כוס קמח + 1/2 כוס סולת + בצל מטוגן + פפריקה + מלח + פלפל שחור ללוש היטב. להוסיף מים עד שמקבלים בצק.

5. לשטוף 2 כוסות אורז ולסנן היטב. לשפוך אותו בתוך שקית קוקי, להוציא מהחמין 2 כוסות ציר ולשים בתוך שקית הקוקי להוסיף 1 כף שמן, 1 כף אבקת מרק עוף לסגור את השקית ולעשות חורים עם מזלג. להניח את שקית הקוקי בתוך הסיר כשחלקו העליון מחוץ לסיר (לנסות לקשור לידית הסיר).

6. לשים לב שהחמין רותח (לבשל על גז גבוה כל הזמן) ואז לזרוק פנימה את הקיגלים.

7. להוסיף מעל חתיכות גדולות של תפוחי אדמה. לטעום ולבדוק טעמים.

8. להוסיף 3 כפות של סילאן ולבשל עוד 10 דקות על מנת שתפוחי האדמה יספגו את הטעמים.

9. להניח מעל הכל ביצים (שבושלו לפני כן 7 דקות בסיר נפרד).

10. להכניס לתנור ולהניח על רשת התנור בקומה ראשונה בחום 100 מעלות ללילה. כשקמים בבוקר לא יכולים להמתין לצהריים ופותחים את הבוקר עם ביצה חומה טעימה!

פורסם ב: בישולים, בשר ועוף תגיות: אלונה, ביצים, גידים, זוהר, חומוס, חמין, טשולנט, קיגל, שעועית, תפוחי אדמה
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס