לעולם לא יצליחו להתקיל אותי. לעולם לא אומר לא לאירוח גם אם זה ממש ברגע האחרון. כל מאפה, כל עוגה, כל קיש או פשטידה תמיד ייראו אצלי כאילו נקנו בקונדיטוריה הכי טובה בעיר. וכשירימו גבה ויתהו איך – אחייך.
תמיד ניתן למצוא קיצורי דרך. תמיד ניתן למצוא אופציות לאלתור. כשאין זמן להתעסק עם הכנה של בצק, תמיד ניתן להשתמש בקפוא – המוכן (כן! גם אני עושה זאת לפעמים). אבל הסוד הגדול טמון בגימור המנה, בנתינת הטאצ' האחרון למנה, שיהפוך אותה למיליון דולר, גם אם לקח חמש דקות להכין אותה. אלו 2 עצות ששוות זהב למארחת האולטימטיבית שלא תמיד יש לה זמן וחשק להתעסק במטבח מעבר.
למצרכים: תבנית קוטר 24
לבצק:
300 גרם קמח (2 כוסות + כף)
180 גרם חמאה
150 סמ”ק שמנת
1/2 כפית מלח
למלית:
2 קוטג' תנובה 9%
חבילה קוביות גבינה בולגרית תנובה
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 מיכלים שמנת מתוקה – לבישול
1.5 כוסות קמח תופח
3 ביצים
2 כפות גדושות רוטב פסטו
1 כפית מלח (או לפי טעמכם האישי)
5 כפות צנוברים
להכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה, לשים את חומרי הבצק וללוש עד איחוד.
2. להניח את הבצק על משטח מקומח ולרדד אותו. לשמן תבנית ולרפד אותה בבצק כולל השוליים.
3. בקערה גדולה, לערבב את כל חומרי המלית היטב.
4. לשפוך את המלית מעל הבצק ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 50 דקות.
5. לפזר מעל המאפה עלי בזיליקום טריים ובמרכז להניח כדורי לבנה ולהתחיל לחגוג! חג שמח!