אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר

עוגת גבינה אפויה עם מישמשים

25 במאי 2019 13:03

 לבסיס:

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

300 גרם קמח

1 ביצה

למלית הגבינה:

800 גרם גבינה 5%

40 גרם קמח

40 גרם קורנפלור

200 גרם סוכר

6 ביצים

גרידה מ-1 לימון

200 מ"ל חלב

 למחית המשמשים:

500 גרם משמשים ללא חרצנים

100 גרם סוכר

4 כפות מים

 לקצפת:

1 חבילה שמנת מתוקה

2 כפיות סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

 לעיטור:

תלתלי שוקולד לבן

חצאי משמש

דובדבנים

 כך מכינים:

1. במיקסר עם וו גיטרה שמים את הסוכר, הביצה והחמאה. מעבדים לתערובת אחידה ללא גושי חמאה. מוסיפים את הקמח ל- 2-3 סיבובים עד שמתקבל גוש בצק ושמים את הבצק במקרר.

טרה שבועות אלונה עוגת גבינה

2. בסיר קטן שמים את החומרים למחית. מבשלים על אש קטנה חצי שעה. תוך כדי בישול מועכים את המשמש בעזרת מזלג. מקררים.

טרה שבועות אלונה עוגת גבינה

 

3. מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית עגולה – כולל השוליים שלה – בבצק.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20-25 דקות או עד שהבסיס מזהיב.

5. בקערה גדולה מערבבים לעיסה חלקה: גבינה, קמח, קורנפלור, 40 גרם סוכר, 6 חלמונים, חלב, גרידת לימון, ווניל.

6. מקציפים 6 חלבונים עם 160 גרם סוכר לקצף יציב אך לא קשה מדי.

7. מוסיפים את הגבינה לחלבון בפעמיים ומערבבים בתנועת קיפול.

8. שמים בתוך התחתית את מחית המשמש. אם יש בה הרבה נוזלים, אפשר לסנן אותם בעזרת מסננת.

טרה שבועות אלונה עוגת גבינה

9. שופכים על המלית את הגבינה.

טרה שבועות אלונה עוגת גבינה

10. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כארבעים דקות.

11. מקררים את העוגה היטב. אני אוהבת לקרר אותה לילה במקרר לפני חילוצה מהתבנית.

12ז מכינים קצפת במיקסר – שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל.

13. מצפים את העוגה בקצפת.

14. מעטרים את העוגה מלמעלה.

15. בתאבון וחג שמח!

פורסם ב: אינדקס מתכונים, עוגות ועוגיות, שבועות תגיות: אלונה זוהר, אפויה, גבינה, כשאוכל ואהבה נפגשים, מישמשים, מתכון, פירות, קצפת
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס