למצרכים:
עלי לזניה
למלית:
2 קוטג’
1 ביצה
1 רסק עגבניות גדול
4 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1 כף רוטב פסטו (לא חובה)
2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
לערבב הכל היטב. אני טועמת לפני הוספת הביצה ורואה שהטעמים מתאימים לטעמינו.
שכבה סופית:
1 קופסא שמנת מתוקה
1 ביצה
להרכבת הלזניה:
לערבב את כל חומרי המלית.
לשמן תבנית מלבנית עם תרסיס שמן. להניח שכבה של עלי לזניה (לא צריך לבשל אותם) עליהם לשים שכבה של מילוי. לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת ולשים שוב שכבה של עלים. מעל שוב מילוי ואז שוב גבינה צהובה מגורדת ושוב עלים וכן הלאה….. השכבה הסופית צריכה להיות מילוי ועליו גבינה צהובה מגורדת.
בקערה לערבב ביצה + קופסת שמנת מתוקה. לשפוך מעל הכל (שתהיה בעצם השכבה הסופית).
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות חצי שעה או עד שהלזניה זהובה.
נכון שזה קל, פשוט ומהיר?