למצרכים: (1 תבנית אינגליש קייק)
150 גרם חמאה
180 גרם גבינת שמנת
250 גרם סוכר (כוס+2 כפות)
1/2 מקל וניל (תוכנו)
3 ביצים
200 גרם קמח תופח (כוס וחצי)
100 גרם פטל קפוא (מופשר ומסונן)
לקישוט:
אבקת סוכר
פטל קפוא (מופשר ומסונן) – לא חובה זו אופצייה
להכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה, להקציף את החמאה עם הסוכר וביצה אחת. אחרי 5 דקות להוסיף עוד ביצה ו 5 דקות לאחר מכן להוסיף את הביצה השלישית.
2. להוסיף את הגבינה והווניל ולהמשיך להקציף יחד עוד דקה. מתקבלת תערובת בהירה מאוד ותפוחה.
3. להנמיך את פעולת המיקסר ולהוסיף את הקמח. להמשיך לעבד במיקסר רק עד איחוד התערובת – לא יותר מכך!
4. לשמן תבנית אינגליש קייק, להעביר אליה חצי מהתערובת. לפזר באופן אקראי פטל ומעל לצקת את שארית התערובת.
5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כשעה (לבדוק את העוגה אחרי 45 דקות ולראות אם היא מוכנה)
6. לצנן את העוגה היטב, לפדר מעליה אבקת סוכר, לקשט עם פטל ויש לכם את העוגה הבחושה הכי הכי טעימה שיש! בתאבון!