למצרכים:
1 צרור של גזרים צבעוניים שלמים
1 צרור של סלקים צבעוניים חתוכים לשניים והגדולים חתוכים לארבע
1 בטטה חתוכה
2 תפוחי אדמה סגולים (שגם נקנו באותו דוכן)
לרוטב:
1/2 כוס סילאן
4 כפות סויה
4 כפות שמן זית
1 כוס תירוש ענבים
להכנה:
לקלוף את הגזרים והסלקים ולהשאיר את הראשים (רק ליופי). להניח בתבנית.
לערבב את חומרי הרוטב ולבזוק על הירקות. לערבב היטב, כך שהרוטב יצפה את הירקות באופן שווה. לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה. אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד חצי שעה. מדי פעם לבזוק את הרוטב על הירקות. הטעם המתקתק של הרוטב מעצים את טעם הסלקים, מקפיץ את טעמו של הגזר – מנה משגעת ויפה במיוחד!