למצרכים:
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1 בצל בינוני פרוס
4 מנות של שום (ממגש שום של דורות) – קיצור זמנים אמרנו?
4 ענפי טימין טריים
שמן זית
מלח
להכנה:
1. בסיר בינוני עמוק, לשים שכבה דקה של שמן זית. לחמם. לטגן את הבצל עד שקיפות.
2. להוסיף את קוביות תפו"א לטגן מעט.
3. להוסיף את קוביות השום, את הטימין (אפשר עם הגבעולים) ולערבב.
4. להוסיף מים עד לכיסוי תפו"א. להביא לרתיחה
5. לבשל עד שהתפו"א יתרככו. לבדוק טעמים.
6. בעזרת מוט סטיק למעוך את תפו"א לערבב ולבשל עוד 5 דקות ביחד.
7. להגיש עם קרוטונים או שקדי מרק או כמו שהוא, הוא גם נפלא.