אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
טורט שוקולד עם אגסים

טורט שוקולד עם אגסים

14 באפריל 2019 10:47

למצרכים:

6 ביצים

200 גרם שוקולד מריר

1.5 כוסות סוכר

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן

1 שקית קמח תופח כשל”פ

5 כפות מים

לקרם שוקולד:

חצי שמנת מתוקה

1 חבילת שוקולד מריר

לציפוי אגסים:

10 אגסים בינוניים

מיץ מחצי לימון

2 כפות סוכר

30 גרם חמאה

לקרם וניל:

1 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 אינסטנט פודינג וניל

להכנה:

1. לשים את השוקולד והמים בקערה ולהמיס במיקרו. לערבב. להוסיף את השמן ומיץ התפוזים ולערבב עד איחוד. להוסיף גם את החלמונים ולערבב היטב.

2. להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב ותפוח.

3. להנמיך את פעולת המיקסר ולהוסיף את השוקולד. לאחר מכן להוסיף את הקמח ולערבב יחד עד איחוד. לשים לב שמערבבים את כל המצרכים עד החלק התחתון של קערת המיקסר.

4. לשים את התערובת בתבנית עגולה משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 40 דקות. לצנן היטב. רצוי לקרר את העוגה מספר שעות במקרר לפני המשך העבודה.

5. להכנת קרם השוקולד: להמיס את השמנת והשוקולד במיקרו ולערבב עד איחוד.

6. להכנת ציפוי האגסים: לקלף את האגסים ולחתוך אותם לקוביות. לשים בסיר קטן את האגסים, החמאה, הסוכר והלימון ולבשל יחד עד שהאגסים יתרככו. בעזרת מוט מעיכה חשמלי, למעוך אותם ולצנן אותם היטב לפני המשך העבודה.

8. להרכבת העוגה: לשים את העוגה על משטח עבודה ולחצות אותה לשתיים – שיתקבלו 2 בסיסים. למלא את העוגה באמצע בקרם שוקולד ולסגור אותה כמיקודם.

9. לשים את כל מצרכי הקרם וניל בקערת מיקסר ולהקציף עד לקבלת קרם יציב.

10. לצפות את העוגה בשכבת קרם דקה. בעזרת שק זילוף וצנתר חלק, לעשות מסביב לעוגה שוליים שיהיו בנויים מזילופים של עיגולים. באמצע (ממש כמו אמבטיה) למלא את מלית האגסים.

11. לעטר את העוגה מסביב עם שבבי שוקולד.

פורסם ב: אינדקס מתכונים, ללא גלוטן, עוגות ועוגיות, פסח תגיות: אלונה זוהר, כשאוכל ואהבה נפגשים, כשל"פ, ללא גלוטן, מרשם, מתכון, עוגה, עוגה חגיגית, עוגת שוקולד ואגסים, עוגת שוקולד לפסח, קרם וניל, קרם שמנת
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס