למצרכים: (תבנית קוטר 20)
עלי פילו מופשרים
למלית:
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים רכים
3/4 כוס חציל קלוי (אפשר לשים במאפה קוביות חצילים מטוגנות במקום חצילים קלויים)
1/2 כוס טחינה (אני משתמשת בטחינה אחווה)
3 כפות לימון (תלוי בחמיצות שאוהבים)
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
אריסה – אופציה
מלח (לפי הטעם)
תרסיס שמן
1. לשמן תבנית אפיה בעזר תרסיס שמן. אני אוהבת לשמן עלי פילו עם תרסיס שמן ולא רק בגלל הקלוריות. השימון אחיד והעבודה איתו נוחה מאוד.
2. להניח עלה פילו, כאשר קצותיו יישארו מחוץ לתבנית. לרסס גם אותו ולהניח עוד שכבה מעל.
3. לערבב את כל חומרי המלית ולטעום. אם צריך להוסיף עוד מלח או עוד לימון. אפשר גם חריף
4. לכסות את המאפה בערת העלים שנשארו מחוץ לתבנית. לקחת עלה נוסף ולכבות את כל המאפה בצורה אחידה.
5. לרסס את החלק העליון בספריי שמן ולאפות בתנור חומם מראש לחום של 190 מעלות למשך חצי שעה.
6. לבזוק מעל טחינה ולהגיש.
נו??????? איך זה?