לבצק:
550 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה
50 גרם שמן זית
250 סמ”ק חלב
1/2 כף רוזמרין מיובש
למילוי:
200 גרם עגבניות מיובשת בשמן טחונות במג’ימיקס
2 כוסות גבינות קשות מעורבבות (מה שבוחרים)
לציפוי:
1 חלמון
2 כפות חלב
קצח
3 כפות פרמזן מגורד
להכנה:
1. לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר, ללוש את המצרכים כ- 5 דקות – את החלב להוסיף בהדרגה! לשים לפי הכמות שצריך.
2. לשים את הבצק במקום חמים לתפיחה – עד שיכפיל את נפחו.
3. להניח על משטח מקומח ולרדד בעזרת מערוך למלבן גדול (בערך בגודל 35 על 55).
4. בחלק הרחוק למרוח עגבניות מיובשות ולפזר עליו בנדיבות גבינות.
5. את החלק התחתון לחתוך לפסים בעובי 2 ס”מ ולגלגל סביב החלק עם המילוי.
6. לשים על תבנית עם נייר אפיה. למרוח בחלמון מעורבב בחלב. לפזר מעל קצח ופרמזן מגורד.
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך חצי שעה.
8. לפני ההגשה למרוח שמן זית בעזרת מברשת, ו…….להגיש
מושששששששששששששששש תאמינו לי!