כשהייתי צעירה (יותר מהיום 😉 ) וסבתא שלי היתה מכינה מרק בורשט. הייתי זזה הצידה ומסובבת את ראשי שלא אראה את המרק האדום הזה. היה לו ריח מוזר, צבע מפחיד וטעם? לא יודעת לא היה לי את האומץ….
היום, כך וכך שנים אחרי, הייתי חייבת לחזור לבית של סבתא. לפינה החמה של סבתא.
היא לא היתה בשלנית דגולה, היא בפירוש היתה מהאנשים שאוכלים בכדי לחיות. הגעגועים, החזירו אותי 30 שנה אחורה, לימי ילדותי, לבית של סבתא, לכיסא הנדנדה שעמד בסלון, לתריסי הגלילה שגילו את הגינה, ללחם קימל שכה אהבה, לשעון קוקיה שצלצל כל שעה, למגע ידה הרך ולדיבור החכם, השקול והמרגיע שיצא מגרונה. הכנתי לך בורשט, אני אומרת בלבי, אני בטוחה שהיא שומעת את קולי הפנימי. הכנתי לך את הבורשט הכי טוב, הכי טעים שטעמת. זה בורשט מלא געגועים ואהבה, לימים אחרים של תום ותקווה.
בורשט מהיר, קליל לימי החום המהבילים (אוכלים אותו קר), ויש בו פטנט מושללללם וקיצור דרך נפלאה!
קיבלתי להתנסות חביךה של סלק של חברת סנפרוסו. הוא כבר מקולף, מבושל, הוא מתוק ונפלא לממהרים ואוהבי קיצורי דרך. בגלל מזג האוויר, אני מעדיפה לקצר לעיתים את העבודה במטבח וזה פתרון מושלם להכנת המרק הנפלא הזה.
למצרכים:
6 סלקים מופשרים חתוכים לקוביות (סנפרוסט)
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 קופסת כרוב כבוש (עם הנוזל)
1/4 כרוב לבן קצוץ
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 ליטר מים
להכנה:
לטגן בצל בשמן זית עד שקיפות. להוסיף את השום ולערבב. להוסיף את קוביות הסלק ולערבב. להוסיף את הכרוב הכבוש והכרוב הלבן הקצוץ כולל הנוזלים ולערבב.
להוסיף את המים והתבלינים ולבשל יחד 40 דקות. לבדוק טעמים ולהתאים לטעמכם. לטעמי הוא נפלא כך.
לקרר את המרק, לשים מעל כפית שמנת חמוצה, ניתן לפזר מעט שמן זית ו…..בתיאבון!