אי אפשר שלא להתמלא בתחושת סיפוק ואושר כשרואים את העוגיות הללו יוצאות מהתנור. לפני רגע היו שחורות, דקה אחרי לבנות ובדקה הבאה חצי חצי. כשהכנתי את העוגיות הללו לשבת אמרה לי מיכל בתי: "אמא, צריך לזרוק את העוגיות שוקולד… למה? עניתי בתימהון… כי אי אפשר להפסיק לאכול אותן ענתה"….. זו הצרה היחידה איתן – אי אפשר להפסיק לאכול אותן.
למצרכים:
480 גרם שוקולד מריר (5 חבילות פחות שורה)
80 סמ"ק שמן
240 גרם סוכר
6 ביצים
450 גרם קמח תופח
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
300 גרם אבקת סוכר לגלגול העוגיות
להכנה:
1. להמיס בקערה גדולה את השוקולד. לצנן אותו לטמפ' החדר.
2. להוסיף אליו את השמן ולערבב.
3. להוסיף לשוקולד והשמן את הסוכר ולערבב. להוסיף את הביצים, הקמח, המלח והווניל ולערבב היטב עד אחידות מושלמת.
4. להניח את הקערה במקרר ל-3-4 שעות. הבלילה תתקשה וזה חשוב מאוד!
5. לכדרר כדורים קטנים (בקוטר של 4 ס"מ בערך) היות והם תופחים…. לא לעשות אותם מפלצתיים, אלא קטנים ועדינים.
6. לשים אבקת סוכר בקערה ולתוכה להעביר את כדורי השוקולד. לגלגל אותם היטב בתוך אבקת הסוכר עד שיהיו לבנים לחלוטין.
7. להניח את הכדורים במרווחים אחד מהשני בתבנית עם נייר אפיה.
8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
איזה אושר, תענוג ממש לראות את הר הגעש הלבן הזה…. לצנן היטב ולשים בקופסא אטומה (אם יישאר בכלל…)
את העוגיות הללו הייתי מכינה אצלי בקונדיטוריה והן היו הכי אהובות על הלקוחות. גם ילדיי שלי מכורים לטעם העוגיות הנפלאות הללו…