לבסיס:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה
למלית הגבינה:
800 גרם גבינה 5%
40 גרם קמח
40 גרם קורנפלור
200 גרם סוכר
6 ביצים
גרידה מ-1 לימון
200 מ"ל חלב
למחית המשמשים:
500 גרם משמשים ללא חרצנים
100 גרם סוכר
4 כפות מים
לקצפת:
1 חבילה שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לעיטור:
תלתלי שוקולד לבן
חצאי משמש
דובדבנים
כך מכינים:
1. במיקסר עם וו גיטרה שמים את הסוכר, הביצה והחמאה. מעבדים לתערובת אחידה ללא גושי חמאה. מוסיפים את הקמח ל- 2-3 סיבובים עד שמתקבל גוש בצק ושמים את הבצק במקרר.
2. בסיר קטן שמים את החומרים למחית. מבשלים על אש קטנה חצי שעה. תוך כדי בישול מועכים את המשמש בעזרת מזלג. מקררים.
3. מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית עגולה – כולל השוליים שלה – בבצק.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20-25 דקות או עד שהבסיס מזהיב.
5. בקערה גדולה מערבבים לעיסה חלקה: גבינה, קמח, קורנפלור, 40 גרם סוכר, 6 חלמונים, חלב, גרידת לימון, ווניל.
6. מקציפים 6 חלבונים עם 160 גרם סוכר לקצף יציב אך לא קשה מדי.
7. מוסיפים את הגבינה לחלבון בפעמיים ומערבבים בתנועת קיפול.
8. שמים בתוך התחתית את מחית המשמש. אם יש בה הרבה נוזלים, אפשר לסנן אותם בעזרת מסננת.
9. שופכים על המלית את הגבינה.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כארבעים דקות.
11. מקררים את העוגה היטב. אני אוהבת לקרר אותה לילה במקרר לפני חילוצה מהתבנית.
12ז מכינים קצפת במיקסר – שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל.
13. מצפים את העוגה בקצפת.
14. מעטרים את העוגה מלמעלה.
15. בתאבון וחג שמח!