למצרכים:
1 ק”ג קמח עם שמרים (או 1 ק”ג קמח + 50 גרם שמרים לחים או 2 כפות שמרים יבשים)
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
1.5-2 כוסות מים פושרים
200 גרם חמאה
להכנה:
ללוש את כל החומרים פרט לחמאה. להתפיח במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.
להמיס את החמאה במיקרו שלא תהיה נוזלית מדי, אלא מעט מוצקה.
לחלק את הבצק ל-6 עיגולים.
לפתוח כל עיגול בעזרת היד (לא צריך מערוך) למרוח (את זה אני עושה בידיים) בנדיבות בחמאה. לגלגל את הבצק כמו גליל ממולא ולסגור כמו לחמניית קשר (הסגירה לא כל כך משנה, הכי חשוב שהחמאה תגיע לכל חלק בבצק. להניח בסיר קובנה.
להמשיך כך עם כל העיגולים עד שכיסינו את כל תחתית הסיר.
אם נשארה חמאה לשפוך מעל, לסגור עם המכסה להתפיח (אני אוהבת להתפיח בתנור חמים שחומם לחום של 50 מעלות וכובה).
לאחר שהקובנה תפחה, לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כארבעים דקות או עד שהמאפה חום זהוב.
ניתן לבזוק על המאפה לפני האפיה קצח.