אז מה זה צ’יה בכלל?
זרעים שחורים וקטנים שמקורם בצמח הסלביה היספניקה. הזרעים היוו מרכיב חשוב בתזונה של האצטקים ושל בני המאיה כמקור לאנרגיה זמינה (המילה צ’יה בשפת המאיה פירושה כוח), אך למרות היותם מצרך תזונתי עתיק יומין, רק לאחרונה זוהו הזרעים כמזון על מודרני, שבשנים האחרונות צובר תאוצה בכל העולם. הם עשירים בחלבונים ובהרבה מרכיבים בריאותיים נוספים. צ’יה היא חומר מצוין לקשור עיסות ולכן ניתן להמיר ביצים בצ’יה פרט למקרים שמצריכים הקצפות של ביצים (חלבונים/חלמונים). 3 ביצים = 3 כפות צ’יה.
למצרכים:
100 גרם שיבולת שועל אינסטנט (קוואקר)
100 גרם פתיתי שיבולת שועל (זו לא טעות)
100 גרם קמח
20 גרם זרעי צ’יה
150 גרם סוכר חום
1 שקית אבקת אפיה
180 גרם חמאה המומסת
1 כוס ריבת תות שדה
להכנה:
1. להמיס את החמאה במיקרו.
2. לשים את כל הרביבים (פרט לריבה) בקערה ולערבב אותם עם החמאה.
3. לרפד תבנית מלבנית 30X20 בנייר אפיה.
4. לחלק את העיסה שהתקבלה לשניים. לשים שכבה של עיסה ולשטח אותה.
5. למרוח מעליה ריבת תות שדה ומעל לשפוך את שארית העיסה (הפירורים). לפזר אותם באופן שווה.
6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 40 דקות. לצנו ולחתוך לריבועים.
ב ת י א ב ו ן !