אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
האימאם התעלף

האימאם התעלף

24 בינואר 2015 7:07

למצרכים: (4 מנות)

לחצילים:

2 חצילים בינוניים (לבחור חצילים צרים, בינוניים וקלים)

שמן לטיגון

למילוי בשר:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ

4 כפות שמן קנולה

1 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

מל, פלפל שחור גרוס – לפי הטעם

לרוטב העגבניות:

4 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית

6 עגבניות מרוסקות

1 רסק עגבניות קטן

1/2 כוס מים (אני שמתי מיץ עגבניות)

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית צ'ילי יבש

מלח – לפי הטעם

להניח מעל:

2 פלפלים חריפים

להכנה:

1. לחצות את החצילים לשניים, לעשות בהם פסי שתי וערב ולטגן אותם משני צדדיהם גד השחמה. להניח על נייר סופג.

2. במחבת, לטגן את הבצל עד שקיפות ולהוסיף את הבשר. לטגן את שניהם יחד עד שהבשר יזהיב. להוסיף תבלינים, לערבב. (לטעום אם יש צורך לתקן טעמים).

3. להניח את החצילים בתבנית חסינת חום ולרוקן אותם מעט מתוכנם בעזרת כף (לא לגמרי). את תוכן החצילים להניח מסביב.

4. למלא את החצילים במילוי הבשר בנדיבות.

5. לרוטב: בסיר קטן לחמם את השמן. להוסיף את השום, לטגן כמה שניות (לשים לב שלא ייחרך). להוסיף את העגבניות לערבב, להוסיף את רסק העגבניות והמים (או מיץ העגבניות) ואת התבלינים. לבשל על אש קטנה 10 דקות. לטעום ואם צריך לתקן טעמים (נורא תלוי בטעם – יש שאוהבים מעט יותר מתקתק, יותר חריף או יותר חמצמץ).

6. לשפוך את הרוטב על החצילים. לחתוך 2 פלפלים חריפים ל-2 ולנקות אותם מגרעיניהם. לשים פלפל מעל כל חציל (כל שלכל מנה יהיה פלפל חריף)

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 20-30 דקות – או עד שבשוליים מזהיבים.

 

פורסם ב: בישולים, בשר ועוף, מנות עיקריות תגיות: אוכל, אימאם, בשר, חצילים, טורקיה, ממולא, מנה, מתכון, עגבניות, עדות
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס