למצרכים: (4 מנות)
לחצילים:
2 חצילים בינוניים (לבחור חצילים צרים, בינוניים וקלים)
שמן לטיגון
למילוי בשר:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן קנולה
1 כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
מל, פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
לרוטב העגבניות:
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
6 עגבניות מרוסקות
1 רסק עגבניות קטן
1/2 כוס מים (אני שמתי מיץ עגבניות)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית צ'ילי יבש
מלח – לפי הטעם
להניח מעל:
2 פלפלים חריפים
להכנה:
1. לחצות את החצילים לשניים, לעשות בהם פסי שתי וערב ולטגן אותם משני צדדיהם גד השחמה. להניח על נייר סופג.
2. במחבת, לטגן את הבצל עד שקיפות ולהוסיף את הבשר. לטגן את שניהם יחד עד שהבשר יזהיב. להוסיף תבלינים, לערבב. (לטעום אם יש צורך לתקן טעמים).
3. להניח את החצילים בתבנית חסינת חום ולרוקן אותם מעט מתוכנם בעזרת כף (לא לגמרי). את תוכן החצילים להניח מסביב.
4. למלא את החצילים במילוי הבשר בנדיבות.
5. לרוטב: בסיר קטן לחמם את השמן. להוסיף את השום, לטגן כמה שניות (לשים לב שלא ייחרך). להוסיף את העגבניות לערבב, להוסיף את רסק העגבניות והמים (או מיץ העגבניות) ואת התבלינים. לבשל על אש קטנה 10 דקות. לטעום ואם צריך לתקן טעמים (נורא תלוי בטעם – יש שאוהבים מעט יותר מתקתק, יותר חריף או יותר חמצמץ).
6. לשפוך את הרוטב על החצילים. לחתוך 2 פלפלים חריפים ל-2 ולנקות אותם מגרעיניהם. לשים פלפל מעל כל חציל (כל שלכל מנה יהיה פלפל חריף)
7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 20-30 דקות – או עד שבשוליים מזהיבים.