לתחתיות:
2 חבילות של תחתיות ארטישוק (של סנפרוסט)
המצרכים למילוי:
750 גרם בשר בקר טחון
1 חבילת כוסברה
1 בצל גדול
6 שיני שום
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל
המצרכים לרוטב:
6 שיני שום פרוסים
שמן
פפריקה מתוקה
כורכום
3 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח
פלפל
אבקת מרק עוף
2 כוסות מים
להכנה:
1. במג’ימיקס לשים את הכוסברה, השום והבצל ולקצוץ קטן.
2. לשים בקערה את הבשר, את הירק שטחנו קודם, 1 כף פפריקה מתוקה, 2 כפיות מלח וכפית פלפל שחור. ליצור קציצות שיתאימו לגודל התחתיות ולמלא את התחתיות כך שלכל תחתית ארטישוק תהיה קציצה עם גבעה.
3. לטגן את הקציצות בשמן בגובה 2 ס”ה כשצד הקציצה כלפי מטה
4. להוציא את התחתיות המוזהבות לצלחת.
5. בסיר שטוח גדול לחמם 4 כפות של שמן, להוסיף את השום הפרוס, לטגן מעט להוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה, 1 כפית כורכום ואת רסק העגבניות. לערבב ולהוסיף 2 כוסות מים. להרתיח. להוסיף 2 כפיות מלח, 1 כפית פלפל שחור וכף אבקת מרק עוף. אחרי הרתיחה להוסיף את התחתיות לסיר, לנער את הסיר ובעזרת כף לכסות את כל תחתיות הארטישוק ברוטב.
6. לבשל עם סיר מכוסה על אש קטנה 40 דקות ותחתיות הארטישוק מוכנות. הולך נפלא עם אורז לבן/קוסקוס/פירה