מצרכים לבצק:
1 ק”ג קמח שמרים (או 1 ק”ג קמח + 50 גרם שמרים לחים)
200 גרם סוכר (1 כוס)
15 גרם מלח (3 כפיות)
200 גרם חמאה
4 ביצים
250 סמ”ק מים
למילוי:
ממרח שוקולד פרה (הכי מתאים כי יש לו טעם נטו של שוקולד)
קינמון
למריחה מעל:
ביצה
להכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה ולעבד כ- 8 דקות. להניח את הבצק במקרר ללילה (מומלץ).
2. לפתוח את הבצק על משטח עבודה מקומח לצורת מלבן, למרוח בנדיבות שוקולד למריחה, לפזר קינמון מעל (בערך 2 כפיות תלוי בגודל הבצק).
3. לגלגל את הבצק לגלילה ארוכה ושמנמנה, לחתוך פרוסות בעובי כ- 10 ס”מ ולשים במרווחים בין אחד לשני בתבנית אפייה מלבנית 30-20.
4. למרוח בביצה טרופה ולשים לתפיחה במקום חמים. אני אוהבת לחמם את תנור האפייה ל-50 מעלות ולכבות אותו. אחרי 5 דקות להכניס את התבנית לתנור (כשהוא כבוי כמבן) והעוגה תופחת בתנור החמים. העוגה תפוחה כאשר השושנים מתקרבים אחד לשני והכפילו את נפחם. באפיה הם נדבקים אחד לשני מה שנותן להם מראה של עוגה.
5. לאפות את השושנים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כעשרים דקות.
6. אחרי שיצאו מהתנור בעודם חמים, ניתן לחמם במיקרו ריבת מישמש להמסה, ולמרוח עליהם בעזרת מברשת מה שנותן להם הברקה ותוספת טעם מדהים.
7. כשהם יוצאים מהתנור מקבלים חוויה חושית, הריח…., הטעם….. והמראה פשוט מלבבים את הנפש….