למצרכים:
1 שוק טלה בגודל שתבחרו
4-5 כפות גדושות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
פפריקה מתוקה
2 ראשי שום
עלי מרווה
תפוחי אדמה – הכמות לפי בחירה (אני שמתי קופסה של תפוחי אדמה מזן ראטה וקופסה של תפוחי אדמה סגולים)
להכנה:
בתבנית גדולה שמתאימה לתנור להניח את שוק הטלה. ליצוק בידיים 5-6 כפיות גדושות של שמן זית ולעסות היטב את השוק. לבזוק מעל מלח ופלפל שחור גרוס ולהמשיך לעסות את הנתח. לחרוץ בבשר פתחים אליהם ייכנסו שיני שום מקולפות (כמה שיותר יותר טוב). מעל להניח עלי מרווה. לשים ליד השוק ראש שום חתוך לשניים (לא מקולף). לכסות בנייר כסף.
לשים את השוק בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות לחצי שעה.
בינתיים, לשים את תפוחי האדמה בקערה גדולה, לבזוק עליהם 6 כפות שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה – לפי הטעם. לערבב הכל יחד – הכי כיף בעזרת הידיים.
אחרי חצי שעה שהשוק בתנור, להוציא את התבנית מהתנור, לשפוך מיצים שנוצרו בתבנית על השוק, מסביבו להניח את תפוחי האדמה ולסגור שוב את נייר הכסף לעוד חצי שעה. להוריד האת נייר הכסף ואת חום התנור ל- 180 מעלות, לעוד שעה וחצי. להניח על צלחת הגשה ולהגיש. המחמאות יגיעו מכל עבר….