למצרכים:
1 חב' עלי פילו מופשרים
ספריי שמן לשימון העלים
4 כפות שומשום
למלית:
1 גבינה 5%
1 קוטג' 5%
300 גרם גבינה בולגרית 5%
200 גרם גבינה קשה מסוג תום 5% מגורדת
1 ביצה
3 כפות קמח
להכנה:
1. לרסס תבנית עגולה (קוטר 30) בשמן.
2. להניח את העלים על משטח עבודה. לרסס את העלה הראשון בשמן ולשים בחלק התחתום שקרוב אלינו מלית גבינה. לגלגל את העלה לנקניק ארוך ומהודק. לרסס בשמן ולעשות ממנו שבלול. להניח בתבנית האפיה. להמשיך כך עם כל העלים. אם מתקשים לעבוד עם עלה אחד, להניח עלה מרוסס בשמן על משטח עבודה, עליו להניח עוד עלה וגם אותו לרסס בשמן. לשים את הגבינה לפי ההסבר ולהמשיך הלאה.
3. לרסס את השבלול בתרסיס שמן, לפזר שומשום ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 40 דקות.