לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
1 ושלושת רבעי כוסות מים
במיקסר לעבד את הבצק עד שיהיה נוח לעבודה. להתפיח כשעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
בינתיים להכין את המילויים שאוהבים:
מילוי בשר:
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
תבלינים
מספר ענפים של פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגון
לטגן את הבצל עד שיזהיב. להוסיף את הבשר ולפורר אותו. להוסיף את הפטרוזיליה, לתבל עם 1 כף פפריקה מתוקה, כפית מלח ופלפל שחור. לטגן עד שהבשר יהיה מוכן וישחים.
מילוי חומוס:
1 קופסת שימורים של חומוס (אפשר גם סנפרוסט אפשר גם חומוס מושרה ומבושל)
1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן עד שיזהיב
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
לרסק במעבד מזון את החומוס עד שיהיה כתוש. לערבב עם הבצל המטוגן והתבלינים.
מילוי גבינה:
1 גבינת כנען
1 גבינת חמד מגורדת על פומפייה גסה
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
1 כפית שטוחה מלח.
לערבב הכל עד שיהיה מעורבב היטב.
אחרי שהבצק תפח והמילויים מוכנים:
לפתוח את הבצק בעזרת מערוך ולקרוץ עיגולים. למלא כל עיגול בנדיבות ולסגור לשניים.
בזמן שישנם כבר כמה שמבורק סגורים ומוכנים, לשים שמן עמוק במחבת ולחמם אותו היטב. לשים בתוכו את שמבורק עד שיזהיב, להפוך ולטגן גם בצידו השני. להמשיך באותה צורה עם השאר.
להניח על נייר סופג. לאכול חם!