למתכון תבנית 30X25:
שכבת שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר מומס
200 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיס שוקולד עם חמאה יחד)
4 ביצים
1 כוס סוכר חום בהיר
3/4 כוס קמח
1 כף תמצית ווניל איכותית
2 כפות פרנג’ליקו (או ליקר אחר לפי בחירה)
שכבת גבינה:
250 גרם גבינה לבנה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס קמח
1 שמנת חמוצה
1 כף תמצית ווניל איכותית
200 גרם פטל קפוא
שכבה סופית:
400 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה
לקישוט:
שוקולד לבן מומס
להכנה:
לערבב בקערה את כל המצרכים של שכבת השוקולד.
להניח ע”ג נייר אפייה בתבנית אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 8 דקות.
בינתיים, לערבב את רכיבי שכבת הגבינה פרט לפטל.
לבזוק את הגבינה על השוקולד החצי אפוי, ליישר ולפזר מעל את הפטל.
להכניס שוב לתנור לעוד 20 דקות.
לצנן היטב.
להמיס את השוקולד עם השמנת (של השכבה הסופית) לערבב עד קבלת מסה הומוגנית ולשפוך על הבראוניז.
לקשט עם שוקולד לבן ולהניח בקרור לשלוש-ארבע שעות. אני ציננתי במקפיא שעתיים וזה נחתך מעולה – ממש בקלות.