כשהייתי ילדה (לפני כך וכך שנים) תמיד הייתה בארון המטבח אצל הוריי צנצנת ריבה שחורה. הצבע גרם לי לרתיעה, הריח קצת יותר. כשבגרתי, הבנתי מה יש בריבה, למדתי לאהוב את צבעה ויותר מזה את טעמה. היום, כשקיבלתי במתנה לכבוד החג חבילת שזיפים מיובשים ללא חרצנים, כאלה שהכי כיפים להכנה, חזרתי כמה עשרות שנים אחורה ורקחתי ריבה ומאפה של פעם.
למצרכים:
לריבה:
500 גרם שזיפים מיובשים ללא חרצנים (‘מיה’)
3 כפות סוכר
מים
לבצק:
200 גרם סוכר
400 גרם חמאה
2 ביצים
600 גרם קמח
1 כפית תמצית ווניל איכותית
להכנת הריבה:
תראו איזה פטנט הבאתי לכם! הכנת ריבה ב- 10 דקות!
בכלי חימום של מיקרוגל, לשים את השזיפים ולכסות במים. המים צריכים להיות בגובה של 2 ס”מ מעל השזיפים. להפעיל את המיקרוגל על על העוצמה הגבוהה ביותר למשך 10 ד’.
אחרי 10 ד’ להוסיף את הסוכר ולערבב. לסנן את הנוזלים אך לא לזרוק אותם. הם ישמשו לדילול הריבה. לרסק את השזיפים במעבד מזון בפולסים. אם היא סמיכה מדי, יש לדלל אותה עם הנוזל שהשארנו בצד. לצנן היטב.
להכנה הריבועים:
במיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, הסוכר, הביצים והווניל ולעבד עד קבלת עיסה קרמית. להוסיף את הקמח ולעבד עד קבלת בצק.
לחלק את הבצק לרבע ועוד שלושה רבעים. את הרבע לשים במקפיא. בינתיים לקחת תבנית עם נייר אפיה (20X35 ס”מ – מלבנית) ולרדד בפנים בידיים את הבצק. לכסות את כל תחתית התבנית, להשתדל בגובה אחיד.
למרוח מעל בנדיבות רבה את הריבה. להוציא את הבצק מהמקפיא ולגרד אותו על פומפיה גסה. לפזר מעל הריבה.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב.
לקרר היטב ולחתוך לריבועים.
***** ניתן להחליף את הריבה בריבת תות שדה, שוקולד למריחה, ממרח חלבה בעצם….כל מה שאוהבים ויכול להיכנס לתנור לאפייה.
ב ה צ ל ח ה