מצרכים:
500 סמ”ק חלב
120 גרם קמח (כוס פחות כף)
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
125 גרם חמאה
4 ביצים
ווניל (תמצית או חצי מקל ווניל)
להכנה:
1. להמיס חמאה במיקרוגל ולצנן.
2. לחמם את החלב מבלי להביא אותו לנקודת רתיחה. שיהיה חם.
3. להפריד חלבונים וחלמונים.
4. להקציף את החלמונים עם הסוכר למשך כ- 8 דקות. עד שהבלילה תהיה בהירה ותפוחה.
5. להוסיף בקילוח דק את החמאה ולהמשיך להקציף עש שיתאחדו.
6. להוסיף את הקמח לבלילה דרך מסננת. להוסיף את החלב החם ולערבב שלא יהיו גושים. להוסיף גם את הווניל.
7. כל זאת ניתן לעשות במיקסר על מהירות איטית.
8. להקציף את החלבונים עד שיתקבל קצף קשה ותפוח.
9. לאחר את שתי הבלילות לבלילה אחידה.
10. להעביר לתבנית אפייה עם נייר אפייה.
11. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 80 דקות (לא טעות!!!!)
להניח במקרר לצינון של שעתיים-שלוש, לחתוך לריבועים ולפזר אבקת סוכר.
מפתיע נכון?
המתכון הוכן עם המיקסר החתיך של SAUTER