למצרכים:
לבצק: (4 רולדות)
1 ק"ג קמח
2.5 כפות שמרים יבשים
200 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
1 כוס סוכר
כף שטוחה של מלח
כ- 250 סמ״ק חלב
תמצית ווניל – כפית
למילוי:
נוטלה
לגימור:
ביצה טרופה
להכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה. את החלב להוסיף בסוף באופן הדרגתי. לא חובה לשים את כל הכמות ולחילופין אולי תזדקקו למעט יותר. ללוש את הבצק 5 דקות עד שהוא אחיד, איננו דביק, אלסטי ונעים לעבודה. להניח לתפיחה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
לחלק את הבצק לארבע. לרדד על משטח מקומח, למרוח נוטלה, ולסגור לרולדה. את הרולדה חותכים באמצע לשניים ומסובבים את 2 החלקים שנוצרו כמו בורג, כאשר הצד הפתוח תמיד לכיוון למעלה.
3. להעביר לתבנית, למרוח בביצה טרופה ולהניח להתפחה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.