לקציצות:
1.200 בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים
צרור גדול ויפה של כוסברה (למי שלא אוהב פטרוזיליה)
2 ביצים
3/4 כוס פירורי לחם
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור
שמן לטיגון.
לקצוץ את הבצל, השום והכוסברה במג’ימיקס. לערבב עם שאר החומרים וללוש היטב כ- 2 דקות. ליצור קציצות (לפי הגודל שאתם אוהבים) ולטגן אותם בשמן רותח. כשהן מוכנות וזהובות משני הצדדים, להוציא לצלחת עם נייר סופג. לסיים כך את כל הקציצות – יוצאות כ- 25-30 קציצות.
סיר ראשון – קציצות עם כרובית
בסיר גדול שטוח (סוטאז') לשים:
שמן כ- 4 כפות (קנולה)
להוסיף 1 בצל קצוץ עד שיבריק.
להוסיף 6 שיני שום פרוסות ולטגן יחד.
להוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה,
1 כפית כורכום
6 עגבניות מקולפות קצוצות לקוביות קטנות.
מערבבים ומבשלים כ- 3 דקות. מוסיפים 1 כף מלח, כף אבקת מרק עוף (לא חובה אני אוהבת) ו-4 פלפלים אדומים מיובשים.
להוסיף 3 כוסות מים. לבשל עד רתיחה.
לשטוף כרובית גדולה ויפה ולפרק אותה לפרחים. לשים בתוך הסיר ברוטב, כך שכל הכרובית תצופה ברוטב. לבשל 10 דקות ולהוסיף פנימה קציצות מטוגנות (כ- 15).
לבשל יחד עוד שלושת רבעי השעה תוך כדי ניעור מדי פעם של הסיר (להשתדל לא לערבב כדי לא לפרק את הכרוביות והקציצות).
סיר שני – קציצות עם אפונה וסלרי
בסיר גדול ושטוח (סוטאז') לשים:
4 כפות שמן קנולה לחמם
להוסיף 4 שיני שום פרוסות
ו -3 גבעולים של סלרי כולל העלים פרוסים. לטגן יחד תוך כדי ערבוב.
להוסיף 1 כפית כורכום
ועוד 1 כפית פפריקה מתוקה לערבב הכל.
להוסיף 3 כוסות מים ולבשל עד רתיחה. להוסיף כף מלח וכף אבקת מרק עוף (לא חובה אני אוהבת)
להוסיף את הקציצות המטוגנות שנותרו ולבשל יחד כרבע שעה.
להוסיף 1 חב’ אפונת גינה עדינה של סנפרוסט ולנער את הסיר.
להשתדל לא לערבב אלא רק לנער את הסיר לערבוב.
לבשל עוד 40 דקות ויש סיר מנחם ומפנק.
כך קיבלתי שני סירים עם קציצות בשני טעמים ותוספות שונים.