לעיסת בשר:
חצי ק”ג בשר בקר טחון
חצי כוס פירורי לחם
1 ביצה
כפית בהרט
מלח, פלפל
לרוטב:
1.5 צנצנות רוטב נפוליטנה (של כל אחת מהחברות שיש על המדפים – השתמשתי ב"קנור")
2 כפות רסק עגבניות
2 צנצנות בגודל הרוטב של מים
1 כף סוכר
4 כפות שמן זית
מלח (לפי הטעם)
להכנה:
לערבב את מרכיבי הבשר היטב (אני אוהבת ללוש ביד בעזרת כפפות חד פעמיות, מה שמאחד את הבשר). ליצור קציצות ולהניח על מגש.
לצקת את כל חומרי הרוטב לסיר ולהביא לרתיחה. לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
להוסיף את הקציצות ולבשל יחד כ- 45 דקות.
אפשר אחרי חצי שעה של בישול להוסיף אפונה (סנפרוסט) ולבשל יחד.
להכין אורז, להניח מעל קציצות, ליד אפונה ו…..בתיאבון!