למצרכים:
250 גרם קמח
30 גרם סוכר
30 גרם שמן
1 ביצה
50 גרם יין לבן
10 גרם חומץ
1 כפית קינמון
למלית:
1 קופסא שמנת מתוקה (250 גרם)
1 פודינג ווניל “מסטר שף”
250 גרם גבינת ריקוטה
גרידה מתפוז אחד
50 גרם שוקולד צ’יפס
לקישוט:
50 גרם פיסטוקים קצוצים
להכנה:
1. ללוש את כל חומרי הבצק ולהניח בצד למנוחה של חצי שעה.
2. להקציף את הפודינג ווניל עם השמנת המתוקה והסוכר לקצף יציב. לערבב בקערה נפרדת את הריקוטה עם הגרידת תפוז ועם השוקולד צ’יפס ולהוסיף לקערת המיקסר. להפעיל את המיקסר לעוד מספר סיבוב עד שהקרם יהיה הומוגני ואחיד.
3. לרדד את הבצק על משטח מקומח. לקרוץ עיגולים גדולים בקוטר של כחמישה עשר ס”מ.
4. לקחת גלילים של ברזל וללפף סביבם עיגול בצק לאחר שמתחנו אותו לצורת אליפסה.
5. לחמם שמן עמוק בסיר ולטגן את הגלילים.
6. להוציא אותם לצלחת עם נייר אפיה. לקרר היטב.
7. למלא את הגלילים בקרם הריקוטה ולעטר בפיסטוק קצוץ.
לצורך המחשה והסבר להלן סרטון הכנת קנולי סיצילאיני: