למצרכים:
800 גרם חצי פרפר הודו (רצוי נקבה – הבשר רך יותר)
למשרה:
4 כוסות מים
3/4 כוס סוכר חום
1/3 כוס מלח
3 שיני שום
1 כף פלפל אנגלי
לערבב את חומרי המשרה היטב ולהשרות את ההודו ללילה במקרר מכוסה.
יום אחרי:
להוציא מהמקרר, לשטוף את ההודו ולייבש, אפשר לקשור בעזרת חוט המתאים לתנור, את הנתח לצורת נקניק מאורך.
להכנת משחת הציפוי:
3 כפות דבש
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה מעושנת
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית
לערבב את הכל למשחה.
להניח את הפסטרמה על רשת התנור מעל תבנית, למרוח את המשחת תבלינים ולשפוך 2 כוסות מים לתבנית.
לאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות ועוד 40 דקות בחום של 160 מעלות.
להמתין חצי שעה ורק אז לפרוס את הפסטרמה ולהגיש.
סרטון להכנת המתכון: