למצרכים:
10 פלפלים צבעוניים (אני לא אוהבת את הירוק כי הוא מר)
למילוי:
4 כוסות אורז מבושל (3/4 בישול – עוד טיפה והוא מוכן)
צרור נענע (רק העלים)
1 בצל
6 עגבניות בשלות
3 שיני שום
שמן זית
מלח
פפריקה מתוקה
לרוטב:
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כפות אבקת מרק עוף
1/2 בקבוק מיץ עגבניות – לא חובה (אני אוהבת של MUTI)
1 ליטר מים רותחים
להכנה:
לחתוך את הראשים של הפלפלים (ולשמור אותם), לנקות אותם מהגרעינים ומהליבה.
להכניס למג’ימיקס את הנענע, הבצל, השום והעגבניות ולרסק היטב. לשפוך את הרוטב שנוצר לקערה, להוסיף את האורז, 1.5 כפות פפריקה מתוקה, 1 כף שטוחה מלח, 4 כפות שמן זית ולערבב היטב.
למלא את הפלפלים במלית האורז – אפשר לדחוס ולמלא בנדיבות, לכסות אותם עם הראש שלהם (ששמרנו מבעוד מועד) ולהניח אחד ליד השני בעמידה בסיר.
לערבב היטב את כל חומרי הרוטב ולשפוך מסביב לפלפלים. להוסיף עוד מים רותחים שיגיעו עד ל 3/4 גובה הפלפלים. לבשל עד רתיחה. להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה עוד כשעה עם סיר חצי מכוסה. טעים מאוד בסיום הבישול להכניס לתנור 200 מעלות ל-10 דקות כך הפלפל גם יהיה קלוי. מעדן!