למצרכים:
1.5 כוסות פריקי נקי, שטוף ומסונן
1 גזר חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ דק
4 כפות שמן זית
3 כוסות מים רותחים
צרור של שמיר קצוץ דק
מלח
להכנה:
לטגן את הבצל בשמן זית עד שקיפות. להוסיף את קוביות הפלפל האדום ולטגן את שניהם יחד 3-4 דקות. להוסיף את קוביות הגזר, לערבב. להוסיף את המים ולבשל יחד רבע שעה. להוסיף את הפריקי, השמיר ואת המלח, לבשל יחד על אש נמוכה עד שהפריקי יהיה רך דיו. אם הפריקי עדיין קשה, וחסרים נוזלים, להוסיף עוד מים הבישול אורך כ 30-40 דקות. אחרי שמורידים מהגז, לכסות את הסיר באופן הרמטי (אני מכסה עם צלחת) לחצי שעה.
מנה נפלאה, קלה להכנה, בריאה וטעימה במיוחד.