בהכנת הפחזניות חשוב מאוד להכין את כל המוצרים מראש, לפני ההכנה כי המעבר בין השלבים חייב להיות מהיר.
להכין מראש:
1/2 ליטר מים
200 גרם חמאה
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
300 גרם קמח
6 ביצים L
להכנה:
לשים את כל מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר רחב ושטוח על האש, עד שהחמאה נמסה והמים רותחים. לערבב היטב.
להוסיף לסיר תוך כדי בחישה מהירה 300 גרם קמח לערבב במהירות עד שהכל מתאחד והופך לגוש אחד.
להסיר מהאש.
להוסיף את הביצים אחת אחת בהדרגה תוך כדי בחישה (רצוי בכף עץ) עד שנכניס את כל הביצים וכל הרביכה תהיה אחידה. אפשר לעשות את השלב הזה גם במיקסר היות והרביכה די קשה לערבוב (עם וו גיטרה).
להכין תבנית עם נייר אפיה ובעזרת שק זילוף לעשות את הפחזניות (הכי טוב עם צנתר 10) ולעשות פחזניות קטנות ועדינות. מי שמתקשה לעשות צורת עיגול לשרטט על נייר אפיה עיגולים בעזרת כוס ולזלף לפי הצורה.
לאפות בתנור שחומם מראש בתוכנית טורבו בחום של 200 למשך 20 דקות עד שהפחזניות זהובות וקלות כשמרימים אותן.
לחכות עד שיתקררו ואז למלא אותן עם:
לקרם:
להקציף את החומרים במיקסר עד שיתקשו ויהפכו לקצפת
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
לעטר בשוקולד מריר מומס או באבקת סוכר.